Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / நெத்திப்பகரணபாளி • Nettippakaraṇapāḷi

    10. வேவசனஹாரஸம்பாதோ

    10. Vevacanahārasampāto

    72. தத்த² கதமோ வேவசனோ ஹாரஸம்பாதோ?

    72. Tattha katamo vevacano hārasampāto?

    ‘‘தஸ்மா ரக்கி²தசித்தஸ்ஸ, ஸம்மாஸங்கப்பகோ³சரோ’’தி கா³தா². ‘‘தஸ்மா ரக்கி²தசித்தஸ்ஸா’’தி சித்தங் மனோ விஞ்ஞாணங் மனிந்த்³ரியங் மனாயதனங் விஜானநா விஜானிதத்தங், இத³ங் வேவசனங். ‘‘ஸம்மாஸங்கப்பகோ³சரோ’’தி நெக்க²ம்மஸங்கப்போ அப்³யாபாத³ஸங்கப்போ அவிஹிங்ஸாஸங்கப்போ, இத³ங் வேவசனங். ‘‘ஸம்மாதி³ட்டி²புரெக்கா²ரோ’’தி ஸம்மாதி³ட்டி² நாம பஞ்ஞாஸத்த²ங் பஞ்ஞாக²க்³கோ³ பஞ்ஞாரதனங் பஞ்ஞாபஜ்ஜோதோ பஞ்ஞாபதோதோ³ பஞ்ஞாபாஸாதோ³, இத³ங் வேவசனங்.

    ‘‘Tasmā rakkhitacittassa, sammāsaṅkappagocaro’’ti gāthā. ‘‘Tasmā rakkhitacittassā’’ti cittaṃ mano viññāṇaṃ manindriyaṃ manāyatanaṃ vijānanā vijānitattaṃ, idaṃ vevacanaṃ. ‘‘Sammāsaṅkappagocaro’’ti nekkhammasaṅkappo abyāpādasaṅkappo avihiṃsāsaṅkappo, idaṃ vevacanaṃ. ‘‘Sammādiṭṭhipurekkhāro’’ti sammādiṭṭhi nāma paññāsatthaṃ paññākhaggo paññāratanaṃ paññāpajjoto paññāpatodo paññāpāsādo, idaṃ vevacanaṃ.

    நியுத்தோ வேவசனோ ஹாரஸம்பாதோ.

    Niyutto vevacano hārasampāto.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / நெத்திப்பகரண-அட்ட²கதா² • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā / 10. வேவசனஹாரஸம்பாதவண்ணனா • 10. Vevacanahārasampātavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / கு²த்³த³கனிகாய (டீகா) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / நெத்திவிபா⁴வினீ • Nettivibhāvinī / 10. வேவசனஹாரஸம்பாதவிபா⁴வனா • 10. Vevacanahārasampātavibhāvanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact