Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
2-11. விதா⁴ஸுத்தாதி³வண்ணனா
2-11. Vidhāsuttādivaṇṇanā
162-171. விதா⁴தி மானகொட்டா²ஸா மானட²பனா வா. ஸெய்யோஹமஸ்மீதி விதா⁴தி அஹமஸ்மி ஸெய்யோதி ஏவங் மானகொட்டா²ஸோ மானட²பனா வா. நீகா⁴தி து³க்கா². வசனத்தோ² பனெத்த² யஸ்ஸ உப்பஜ்ஜந்தி, தங் புரிஸங் நீஹனந்தீதி நீகா⁴. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவாதி.
162-171.Vidhāti mānakoṭṭhāsā mānaṭhapanā vā. Seyyohamasmīti vidhāti ahamasmi seyyoti evaṃ mānakoṭṭhāso mānaṭhapanā vā. Nīghāti dukkhā. Vacanattho panettha yassa uppajjanti, taṃ purisaṃ nīhanantīti nīghā. Sesamettha uttānamevāti.
ஏஸனாவக்³கோ³ த³ஸமோ.
Esanāvaggo dasamo.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
2. விதா⁴ஸுத்தங் • 2. Vidhāsuttaṃ
3. ஆஸவஸுத்தங் • 3. Āsavasuttaṃ
4. ப⁴வஸுத்தங் • 4. Bhavasuttaṃ
5. து³க்க²தாஸுத்தங் • 5. Dukkhatāsuttaṃ
6. கி²லஸுத்தங் • 6. Khilasuttaṃ
7. மலஸுத்தங் • 7. Malasuttaṃ
8. நீக⁴ஸுத்தங் • 8. Nīghasuttaṃ
9. வேத³னாஸுத்தங் • 9. Vedanāsuttaṃ
10. தண்ஹாஸுத்தங் • 10. Taṇhāsuttaṃ
11. தஸினாஸுத்தங் • 11. Tasināsuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2-11. விதா⁴ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 2-11. Vidhāsuttādivaṇṇanā