Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    9. விஜிதஸேனத்தே²ரகா³தா²

    9. Vijitasenattheragāthā

    355.

    355.

    ‘‘ஓலக்³கெ³ஸ்ஸாமி தே சித்த, ஆணித்³வாரேவ ஹத்தி²னங்;

    ‘‘Olaggessāmi te citta, āṇidvāreva hatthinaṃ;

    ந தங் பாபே நியோஜெஸ்ஸங், காமஜால 1 ஸரீரஜ 2.

    Na taṃ pāpe niyojessaṃ, kāmajāla 3 sarīraja 4.

    356.

    356.

    ‘‘த்வங் ஓலக்³கோ³ ந க³ச்ச²ஸி 5, த்³வாரவிவரங் க³ஜோவ அலப⁴ந்தோ;

    ‘‘Tvaṃ olaggo na gacchasi 6, dvāravivaraṃ gajova alabhanto;

    ந ச சித்தகலி புனப்புனங், பஸக்க 7 பாபரதோ சரிஸ்ஸஸி.

    Na ca cittakali punappunaṃ, pasakka 8 pāparato carissasi.

    357.

    357.

    ‘‘யதா² குஞ்ஜரங் அத³ந்தங், நவக்³க³ஹமங்குஸக்³க³ஹோ;

    ‘‘Yathā kuñjaraṃ adantaṃ, navaggahamaṅkusaggaho;

    ப³லவா ஆவத்தேதி அகாமங், ஏவங் ஆவத்தயிஸ்ஸங் தங்.

    Balavā āvatteti akāmaṃ, evaṃ āvattayissaṃ taṃ.

    358.

    358.

    ‘‘யதா² வரஹயத³மகுஸலோ, ஸாரதி² பவரோ த³மேதி ஆஜஞ்ஞங்;

    ‘‘Yathā varahayadamakusalo, sārathi pavaro dameti ājaññaṃ;

    ஏவங் த³மயிஸ்ஸங் தங், பதிட்டி²தோ பஞ்சஸு ப³லேஸு.

    Evaṃ damayissaṃ taṃ, patiṭṭhito pañcasu balesu.

    359.

    359.

    ‘‘ஸதியா தங் நிப³ந்தி⁴ஸ்ஸங், பயுத்தோ தே த³மெஸ்ஸாமி 9;

    ‘‘Satiyā taṃ nibandhissaṃ, payutto te damessāmi 10;

    வீரியது⁴ரனிக்³க³ஹிதோ, ந யிதோ தூ³ரங் க³மிஸ்ஸஸே சித்தா’’தி.

    Vīriyadhuraniggahito, na yito dūraṃ gamissase cittā’’ti.

    … விஜிதஸேனோ தே²ரோ….

    … Vijitaseno thero….







    Footnotes:
    1. காமஜாலங் (ஸ்யா॰)
    2. ஸரீரஜங் (ஸ்யா॰ க॰)
    3. kāmajālaṃ (syā.)
    4. sarīrajaṃ (syā. ka.)
    5. ந க³ஞ்சி²ஸி (பீ)
    6. na gañchisi (pī)
    7. பஸஹங் (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    8. pasahaṃ (sī. syā. pī.)
    9. பயதத்தோ வோத³பெஸ்ஸாமி (ஸீ॰)
    10. payatatto vodapessāmi (sī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 9. விஜிதஸேனத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 9. Vijitasenattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact