Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā |
9. விகப்பனஸிக்கா²பத³வண்ணனா
9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā
374. நவமே – தஸ்ஸ வா அதி³ன்னந்தி சீவரஸாமிகஸ்ஸ ‘‘பரிபு⁴ஞ்ஜ வா விஸ்ஸஜ்ஜேஹி வா யதா²பச்சயங் வா கரோஹீ’’தி ஏவங் வத்வா அதி³ன்னங். தஸ்ஸ வா அவிஸ்ஸஸந்தோதி யேன வினயகம்மங் கதங், தஸ்ஸ அவிஸ்ஸாஸேன வா. தேன பன தி³ன்னங் வா தஸ்ஸ விஸ்ஸாஸேன வா பரிபு⁴ஞ்ஜந்தஸ்ஸ அனாபத்தி. ஸேஸமெத்த² திங்ஸகவண்ணனாயங் வுத்தனயத்தா உத்தானமேவாதி. கதி²னஸமுட்டா²னங் – காயவாசதோ காயவாசாசித்ததோ ச ஸமுட்டா²தி, கிரியாகிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.
374. Navame – tassa vā adinnanti cīvarasāmikassa ‘‘paribhuñja vā vissajjehi vā yathāpaccayaṃ vā karohī’’ti evaṃ vatvā adinnaṃ. Tassa vā avissasantoti yena vinayakammaṃ kataṃ, tassa avissāsena vā. Tena pana dinnaṃ vā tassa vissāsena vā paribhuñjantassa anāpatti. Sesamettha tiṃsakavaṇṇanāyaṃ vuttanayattā uttānamevāti. Kathinasamuṭṭhānaṃ – kāyavācato kāyavācācittato ca samuṭṭhāti, kiriyākiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.
விகப்பனஸிக்கா²பத³ங் நவமங்.
Vikappanasikkhāpadaṃ navamaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 6. ஸுராபானவக்³கோ³ • 6. Surāpānavaggo
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 9. விகப்பனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 9. விகப்பனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 9. விகப்பனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 9. விகப்பனஸிக்கா²பத³ங் • 9. Vikappanasikkhāpadaṃ