Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi

    10. த³ஸமவக்³கோ³

    10. Dasamavaggo

    (104) 10. விஞ்ஞத்தி ஸீலந்திகதா²

    (104) 10. Viññatti sīlantikathā

    601. விஞ்ஞத்தி ஸீலந்தி? ஆமந்தா. பாணாதிபாதா வேரமணீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… அதி³ன்னாதா³னா வேரமணீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… காமேஸுமிச்சா²சாரா வேரமணீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³ …பே॰… முஸாவாதா³ வேரமணீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… ஸுராமேரயமஜ்ஜபமாத³ட்டா²னா வேரமணீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….

    601. Viññatti sīlanti? Āmantā. Pāṇātipātā veramaṇīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… adinnādānā veramaṇīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… kāmesumicchācārā veramaṇīti? Na hevaṃ vattabbe …pe… musāvādā veramaṇīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… surāmerayamajjapamādaṭṭhānā veramaṇīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    அபி⁴வாத³னங் ஸீலங், பச்சுட்டா²னங் ஸீலங், அஞ்ஜலிகம்மங் ஸீலங், ஸாமீசிகம்மங் ஸீலங், ஆஸனாபி⁴ஹாரோ ஸீலங், ஸெய்யாபி⁴ஹாரோ ஸீலங், பாதோ³த³காபி⁴ஹாரோ ஸீலங், பாத³கத²லிகாபி⁴ஹாரோ ஸீலங், ந்ஹானே பிட்டி²பரிகம்மங் ஸீலந்தி? ஆமந்தா . பாணாதிபாதா வேரமணீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… ஸுராமேரயமஜ்ஜபமாத³ட்டா²னா வேரமணீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….

    Abhivādanaṃ sīlaṃ, paccuṭṭhānaṃ sīlaṃ, añjalikammaṃ sīlaṃ, sāmīcikammaṃ sīlaṃ, āsanābhihāro sīlaṃ, seyyābhihāro sīlaṃ, pādodakābhihāro sīlaṃ, pādakathalikābhihāro sīlaṃ, nhāne piṭṭhiparikammaṃ sīlanti? Āmantā . Pāṇātipātā veramaṇīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… surāmerayamajjapamādaṭṭhānā veramaṇīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    602. ந வத்தப்³ப³ங் – ‘‘விஞ்ஞத்தி ஸீல’’ந்தி? ஆமந்தா. து³ஸ்ஸில்யந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… தேன ஹி விஞ்ஞத்தி ஸீலந்தி.

    602. Na vattabbaṃ – ‘‘viññatti sīla’’nti? Āmantā. Dussilyanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… tena hi viññatti sīlanti.

    விஞ்ஞத்தி ஸீலந்திகதா² நிட்டி²தா.

    Viññatti sīlantikathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 10. விஞ்ஞத்தி ஸீலந்திகதா²வண்ணனா • 10. Viññatti sīlantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact