Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā |
விபத்திபச்சயவாரவண்ணனா
Vipattipaccayavāravaṇṇanā
284. சதுத்தே² பன விபத்திபச்சயவாரே ஸீலவிபத்திபச்சயாதி ஸீலவிபத்திபஅச்சா²த³னபச்சயா.
284. Catutthe pana vipattipaccayavāre sīlavipattipaccayāti sīlavipattipaacchādanapaccayā.
286. தி³ட்டி²விபத்திபச்சயாதி தி³ட்டி²விபத்தியா அப்படினிஸ்ஸஜ்ஜனபச்சயா.
286.Diṭṭhivipattipaccayāti diṭṭhivipattiyā appaṭinissajjanapaccayā.
287. ஆஜீவவிபத்திபச்சயாதி எத்த² ஆக³ம்ம ஜீவந்தி ஏதேனாதி ஆஜீவோ, சதுபச்சயோ, ஸோவ மிச்சா²பத்தியா விபன்னத்தா விபத்தீதி ஆஜீவவிபத்தி, தஸ்ஸா ஆஜீவவிபத்தியா ஹேது, தது³ப்பாத³னதபரிபோ⁴க³னிமித்தந்தி அத்தோ².
287.Ājīvavipattipaccayāti ettha āgamma jīvanti etenāti ājīvo, catupaccayo, sova micchāpattiyā vipannattā vipattīti ājīvavipatti, tassā ājīvavipattiyā hetu, taduppādanataparibhoganimittanti attho.
விபத்திபச்சயவாரவண்ணனா நிட்டி²தா.
Vipattipaccayavāravaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi / 4. விபத்திபச்சயவாரோ • 4. Vipattipaccayavāro
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / ச²ஆபத்திஸமுட்டா²னவாராதி³வண்ணனா • Chaāpattisamuṭṭhānavārādivaṇṇanā