O lume a cunoașterii
    Sănătate / Vitamine și minerale

    Vitamina C ar putea scurta timpul de tratament al tuberculozei

    Un recent studiu realizat la Albert Einstein College of Medicine din New York, Statele Unite, a constatat că medicamentele anti-tuberculoză distrug mai multe bacterii dacă se adaugă şi un supliment de vitamina C.



    Mycobacterium tuberculosis. Foto: NIAID


    În laborator, animalele tratate cu două medicamente standard, plus o doză mare de vitamina C au avut după câteva săptămâni aproximativ de zece ori mai putine bacterii în plămâni decât cele tratate numai cu medicamente.

    Dacă constatările vor fi confirmate pe studiile umane, rezultatul ar putea fi o metodă ieftină şi sigură pentru a reduce timpul de tratament cu luni de zile pentru una dintre cei mai periculoase boli din lume.

    De asemenea, suplimentul cu vitamine ar putea oferi o modalitate de reducere a dezvoltării bacteriei de tuberculoză rezistentă la medicamente, o ameninţare gravă la adresa sănătăţii.

    Tuberculoza este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 1,7 milioane de persoane au murit anul trecut de aceast[ boală. Din mai mult de 10 milioane de infecţii noi, aproximativ 600000 au fost rezistente la medicamentul principal.

    Medicamentele de primă linie atacă bacteriile ce produc tuberculoza pe măsură ce se înmulţesc, dar o mică parte dintre bacterii supravieţuiesc şi trec într-o stare de stagnare. Dacă terapia se opreşte prea repede, acestea încep să se înmulţească şi pacientul recidivează, adesea cu tulpini rezistente la medicamente.

    Tratamentul actual durează şase luni, în mare parte pentru a depăşi persistenţele. Dar este dificil pentru pacienţi să rămână sub tratament atât de mult timp.

    6 IANUARIE 2018



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Suplimentele antioxidante cu vitamina E și seleniu, luate în monoterapie sau în asociere, nu au împiedicat demenţa la unii bărbaţi mai în vârstă, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite.
    Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Leeds Teaching Hospitals din Marea Britanie, sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta persoanele cu probleme cardiace.
    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney.
    În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%.
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul Linus Pauling şi de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite, arată că persoanele cu sindrom metabolic au nevoie de mult mai multă vitamina E, un antioxidant important pentru protecţia celulelor.
    Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact