O lume a cunoașterii
    Sănătate / Vitamine și minerale

    Vitamina D poate ajuta persoanele cu insuficienţă cardiacă

    Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Leeds Teaching Hospitals din Marea Britanie, sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta persoanele cu probleme cardiace.



    Cea mai mare cantitate de vitamina D vine de la lumina Soarelui.


    Studiul, realizat pe 163 de pacienti cu insuficienţă cardiacă, o afecţiune în care inima devine prea slabă pentru a pompa sânge în mod corespunzător, a găsit că vitamina D, care se produce în atunci când pielea este expusă la lumina Soarelui, a îmbunătăţit capacitatea inimii de a pompa sânge în corp.

    Vitamina D este vitală pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor, dar poate avea beneficii importante de sănătate în tot corpul.

    Vârsta medie a persoanelor cuprinse în studiu a fost de 70 de ani şi, la fel ca mulţi alţi oameni în vârstă, au avut un nivel scăzut de vitamina D chiar şi în timpul verii. Ei petrec mai puțin timp în aer liber, dar şi capacitatea pielii de a produce vitamina D devine mai puţin eficace cu vârsta.

    Pacienţilor li s-a administrat o tabletă de vitamina D de 100 micrograme, sau un placebo, în fiecare zi timp de un an.

    Indicatorul cheie a fost fracţia de ejecţie, adică cantitatea de sânge pompată în afara camerelor inimii, la fiecare bătaie.

    La un adult sănătos, cifra este cuprinsă între 60% şi 70%, dar la pacienţii cu insuficienţă cardiacă numai un sfert din cantitatea de sânge a unui adult sănătos este pompată cu succes. La cei care au luat vitamina D, fracţia de ejecţie a crescut de la 26% la 34%, creştere considerată de specialişti foarte mare.

    De asemenea, studiul a arătat că inimile pacienţilor au devenit mai mici, ceea ce sugerează că au devenit mai puternice şi mai eficiente.

    Nu este clar modul în care vitamina D imbunătăţeşte funcţia cardiacă, dar se crede că fiecare celulă din organism răspunde la vitamine. Cea mai mare cantitate de vitamina D vine de la lumina Soarelui, dar se găseşte şi în peşte gras, ouă, sau este adaugată în procesul de fabricaţie al unor alimente, cum ar fi cerealele pentru micul dejun.

    25 APRILIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney.
    În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%.
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul Linus Pauling şi de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite, arată că persoanele cu sindrom metabolic au nevoie de mult mai multă vitamina E, un antioxidant important pentru protecţia celulelor.
    Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.
    Suplimentele antioxidante cu vitamina E și seleniu, luate în monoterapie sau în asociere, nu au împiedicat demenţa la unii bărbaţi mai în vârstă, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite.
    Un recent studiu realizat la Albert Einstein College of Medicine din New York, Statele Unite, a constatat că medicamentele anti-tuberculoză distrug mai multe bacterii dacă se adaugă şi un supliment de vitamina C.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact