O lume a cunoașterii
    Sănătate / Vitamine și minerale

    Vitamina D si Omega 3 pot ajuta in boala Alzheimer


    O echipa de cercetatori de la Universitatea din California a ajuns la concluzia ca vitamina D3 si acidul gras Omega 3 pot ajuta sistemul imunitar in a lupta cu boala Alzheimer.


    Oamenii de stiinta de la School of Medicine, University of California, Los Angeles, au facut publice rezultatele studiului lor in Journal of Alzheimer’s Disease.

    Ei au identificat genele de baza si mecanismul prin care vitamina D3 si acidul gras Omega-3, in forma activa, neoxidata, numit resolving D1, contribuie la controlul inflamatiei si ajuta organismul sa curete placile cerebrale, ce apar in aceasta boala, de o proteina anormala, numita amyloid-ß.

    Studiul arata un posibil rol pe care unele substante nutritive il pot juca in cresterea imunitatii, organismul luptand astfel mai bine cu boala.

    Cercetarile ar putea duce in viitor la distingerea a doua stadii ale bolii, sau chiar la existenta a doua forme distincte de Alzheimer, in functie de genele implicate in starea inflamatorie aparuta si de mecanismul prin care se poate regla actiunea lor.

    Cercetatorii si-au propus sa verifice, in viitor, daca diferentele nu sunt date de deficiente nutritionale diferite ale bolnavilor, sau de metabolizarea diferita a substantelor. Ceea ce s-a facut acum este un prim pas in a intelege cand si cum aceste substante pot ajuta.

    GH. MANOIU | 25 FEBRUARIE 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Exeter Medical School sugerează că persoanele mai in vârstă care au un deficit sever de vitamina D au un risc crescut de a dezvolta demenţă. Vitamina D provine din alimente, cum ar fi uleiul de peşte, din suplimente şi prin expunerea pielii la lumina Soarelui.
    Un studiu genetic important realizat la Universitatea McGill, Canada, a confirmat o legătură între nivelul scăzut de vitamina D şi un risc mai mare de scleroză multiplă, o constatare care ar putea conduce la un tratament mai bun şi la o terapie de prevenire.
    Vitamina D nu poate fi metabolizată fără suficiente niveluri de magneziu, ceea ce înseamnă că vitamina D rămâne stocată şi inactivă, potrivit unui nou studiu efectuat la Lake Erie College of Osteopathic Medicine, Statele Unite.
    Un recent studiu realizat la Albert Einstein College of Medicine din New York, Statele Unite, a constatat că medicamentele anti-tuberculoză distrug mai multe bacterii dacă se adaugă şi un supliment de vitamina C.
    Suplimentele antioxidante cu vitamina E și seleniu, luate în monoterapie sau în asociere, nu au împiedicat demenţa la unii bărbaţi mai în vârstă, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite.
    Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Leeds Teaching Hospitals din Marea Britanie, sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta persoanele cu probleme cardiace.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact