Vitamine și minerale
Cercetătorii de la University of Michigan Medical School şi United States Food and Drug Administration au descoperit că o bacterie periculoasă, capabilă să provoace infecţii intestinale grave, este declanşată de excesul de calciu din mediul inconjurator, însă factorul de declanşare poate oferi şi remediul. »
Vitamina D nu poate fi metabolizată fără suficiente niveluri de magneziu, ceea ce înseamnă că vitamina D rămâne stocată şi inactivă, potrivit unui nou studiu efectuat la Lake Erie College of Osteopathic Medicine, Statele Unite. »
O echipă de oameni de ştiinţă a constatat că calciul poate să medieze interacţiunea dintre structurile mici membranoase din interiorul terminaţiilor nervoase şi alfa-synucleina, proteina asociată cu boala Parkinson. »
Un recent studiu realizat la Albert Einstein College of Medicine din New York, Statele Unite, a constatat că medicamentele anti-tuberculoză distrug mai multe bacterii dacă se adaugă şi un supliment de vitamina C. »
Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar. »
Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul Linus Pauling şi de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite, arată că persoanele cu sindrom metabolic au nevoie de mult mai multă vitamina E, un antioxidant important pentru protecţia celulelor. »
Suplimentele antioxidante cu vitamina E și seleniu, luate în monoterapie sau în asociere, nu au împiedicat demenţa la unii bărbaţi mai în vârstă, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite. »
Cercetătorii de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, au descoperit că proprietăţile naturale antimicrobiene ale cuprului şi aliajelor de cupru ar putea reduce dramatic prezenţa Staphylococcus aureus rezistent la meticilină. »
Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Leeds Teaching Hospitals din Marea Britanie, sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta persoanele cu probleme cardiace. »
Un studiu genetic important realizat la Universitatea McGill, Canada, a confirmat o legătură între nivelul scăzut de vitamina D şi un risc mai mare de scleroză multiplă, o constatare care ar putea conduce la un tratament mai bun şi la o terapie de prevenire. »
Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney. »
În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%. »
Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Exeter Medical School sugerează că persoanele mai in vârstă care au un deficit sever de vitamina D au un risc crescut de a dezvolta demenţă. Vitamina D provine din alimente, cum ar fi uleiul de peşte, din suplimente şi prin expunerea pielii la lumina Soarelui. »
Cercetătorii de la Swinburne University of Technology din Australia au descoperit că siliciul negru are proprietatea de a omorî bacteriile, ceea ce deschide calea dezvoltării unei noi generaţii de nanomateriale antibacteriene. »
Cercetatorii de la Polish Mother's Memorial Hospital – Research Institute, Lodz, Polonia, au studiat importanta pe care o au seleniul si zincul, doua microelemente indispensabile functionarii normale a organismului, in alergiile alimentare ale copiilor mici. Ei au ajuns la concluzia ca, copii cu alergii alimentare au concentratii mult mai mici de seleniu, zinc si enzime ce contin in componenta lor aceste doua microelemente, decat copii din grupul de control. »
O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles, a ajuns la concluzia ca vitamina D3 si acidul gras Omega 3 pot ajuta sistemul imunitar in a lupta cu boala Alzheimer. Ei au identificat genele de baza si mecanismul prin care vitamina D3 si acidul gras Omega-3, in forma activa, neoxidata, contribuie la controlul inflamatiei si ajuta organismul sa curete placile cerebrale, ce apar in aceasta boala. Studiul arata un posibil rol pe care unele substante nutritive il pot juca in cresterea imunitatii, organismul luptand astfel mai bine cu boala. »