Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૫. વીતસોકત્થેરગાથા

    5. Vītasokattheragāthā

    ૧૬૯.

    169.

    ‘‘કેસે મે ઓલિખિસ્સન્તિ, કપ્પકો ઉપસઙ્કમિ;

    ‘‘Kese me olikhissanti, kappako upasaṅkami;

    તતો આદાસમાદાય, સરીરં પચ્ચવેક્ખિસં.

    Tato ādāsamādāya, sarīraṃ paccavekkhisaṃ.

    ૧૭૦.

    170.

    ‘‘તુચ્છો કાયો અદિસ્સિત્થ, અન્ધકારો તમો બ્યગા;

    ‘‘Tuccho kāyo adissittha, andhakāro tamo byagā;

    સબ્બે ચોળા સમુચ્છિન્ના, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Sabbe coḷā samucchinnā, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … વીતસોકો થેરો….

    … Vītasoko thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૫. વીતસોકત્થેરગાથાવણ્ણના • 5. Vītasokattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact