Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    யாகு³மது⁴கோ³ளகாதி³கதா²

    Yāgumadhugoḷakādikathā

    282. ஏகத்தகோதி ஏககோ, நத்தி² மே து³தியோதி அத்தோ². பஹூதங் யாகு³ஞ்ச மது⁴கோ³ளகஞ்ச படியாதா³பெத்வாதி ஸோ கிர ஸதஸஹஸ்ஸங் வயங் கத்வா படியாதா³பேஸி. அனுமோத³னாகா³தா²பரியோஸானே ‘‘பத்த²யதங் இச்ச²த’’ந்தி பதா³னங் ‘‘அலமேவ தா³து’’ந்தி இமினா ஸம்ப³ந்தோ⁴. ஸசே பன ‘‘பத்த²யதா இச்ச²தா’’தி பாடோ² அத்தி², ஸோயேவ க³ஹேதப்³போ³.

    282.Ekattakoti ekako, natthi me dutiyoti attho. Pahūtaṃ yāguñca madhugoḷakañca paṭiyādāpetvāti so kira satasahassaṃ vayaṃ katvā paṭiyādāpesi. Anumodanāgāthāpariyosāne ‘‘patthayataṃ icchata’’nti padānaṃ ‘‘alameva dātu’’nti iminā sambandho. Sace pana ‘‘patthayatā icchatā’’ti pāṭho atthi, soyeva gahetabbo.

    283. போ⁴ஜ்ஜயாகு³ந்தி யா பவாரணங் ஜனேதி. யத³க்³கே³னாதி யங் ஆதி³ங் கத்வா. ஸக்³கா³ தே ஆரத்³தா⁴தி ஸக்³க³னிப்³ப³த்தகபுஞ்ஞங் உபசிதந்தி அத்தோ². யதா²த⁴ம்மோ காரேதப்³போ³தி பரம்பரபோ⁴ஜனேன காரேதப்³போ³, போ⁴ஜ்ஜயாகு³யா ஹி பவாரணா ஹோதீதி.

    283.Bhojjayāgunti yā pavāraṇaṃ janeti. Yadaggenāti yaṃ ādiṃ katvā. Saggā te āraddhāti sagganibbattakapuññaṃ upacitanti attho. Yathādhammokāretabboti paramparabhojanena kāretabbo, bhojjayāguyā hi pavāraṇā hotīti.

    284. நாஹங் தங் கச்சானாதி தஸ்மிங் கிர அவஸிட்ட²கு³ளே தே³வதா ஸுகு²மோஜங் பக்கி²பிங்ஸு, ஸா அஞ்ஞேஸங் பரிணாமங் ந க³ச்ச²தி, தஸ்மா ஏவமாஹ. கி³லானஸ்ஸ கு³ளந்தி ததா²ரூபேன ப்³யாதி⁴னா கி³லானஸ்ஸ பச்சா²ப⁴த்தங் கு³ளங் அனுஜானாமீதி அத்தோ².

    284.Nāhaṃ taṃ kaccānāti tasmiṃ kira avasiṭṭhaguḷe devatā sukhumojaṃ pakkhipiṃsu, sā aññesaṃ pariṇāmaṃ na gacchati, tasmā evamāha. Gilānassa guḷanti tathārūpena byādhinā gilānassa pacchābhattaṃ guḷaṃ anujānāmīti attho.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / யாகு³மது⁴கோ³ளகாதி³கதா²வண்ணனா • Yāgumadhugoḷakādikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / யாகு³மது⁴கோ³ளகாதி³கதா²வண்ணனா • Yāgumadhugoḷakādikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / யாகு³மது⁴கோ³ளகாதி³கதா²வண்ணனா • Yāgumadhugoḷakādikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 170. யாகு³மது⁴கோ³ளகாதி³கதா² • 170. Yāgumadhugoḷakādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact