Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    7-8. யாகு³ஸுத்தாதி³வண்ணனா

    7-8. Yāgusuttādivaṇṇanā

    207-208. ஸத்தமே வாதங் அனுலோமேதீதி வாதங் அனுலோமெத்வா ஹரதி. வத்தி²ங் ஸோதே⁴தீதி த⁴மனியோ ஸுத்³தா⁴ கரோதி. ஆமாவஸேஸங் பாசேதீதி ஸசே ஆமாவஸேஸகங் ஹோதி, தங் பாசேதி. அட்ட²மே அசக்கு²ஸ்ஸந்தி ந சக்கூ²னங் ஹிதங், சக்கு²ங் விஸுத்³த⁴ங் ந கரோதி.

    207-208. Sattame vātaṃ anulometīti vātaṃ anulometvā harati. Vatthiṃ sodhetīti dhamaniyo suddhā karoti. Āmāvasesaṃ pācetīti sace āmāvasesakaṃ hoti, taṃ pāceti. Aṭṭhame acakkhussanti na cakkhūnaṃ hitaṃ, cakkhuṃ visuddhaṃ na karoti.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    7. யாகு³ஸுத்தங் • 7. Yāgusuttaṃ
    8. த³ந்தகட்ட²ஸுத்தங் • 8. Dantakaṭṭhasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 6-8. வினிப³ந்த⁴ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 6-8. Vinibandhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact