Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    6. யஜமானஸுத்தங்

    6. Yajamānasuttaṃ

    262. ஏகங் ஸமயங் ப⁴க³வா ராஜக³ஹே விஹரதி கி³ஜ்ஜ²கூடே பப்³ப³தே. அத² கோ² ஸக்கோ தே³வானமிந்தோ³ யேன ப⁴க³வா தேனுபஸங்கமி; உபஸங்கமித்வா ப⁴க³வந்தங் அபி⁴வாதெ³த்வா ஏகமந்தங் அட்டா²ஸி. ஏகமந்தங் டி²தோ கோ² ஸக்கோ தே³வானமிந்தோ³ ப⁴க³வந்தங் கா³தா²ய அஜ்ஜ²பா⁴ஸி –

    262. Ekaṃ samayaṃ bhagavā rājagahe viharati gijjhakūṭe pabbate. Atha kho sakko devānamindo yena bhagavā tenupasaṅkami; upasaṅkamitvā bhagavantaṃ abhivādetvā ekamantaṃ aṭṭhāsi. Ekamantaṃ ṭhito kho sakko devānamindo bhagavantaṃ gāthāya ajjhabhāsi –

    ‘‘யஜமானானங் மனுஸ்ஸானங், புஞ்ஞபெக்கா²ன பாணினங்;

    ‘‘Yajamānānaṃ manussānaṃ, puññapekkhāna pāṇinaṃ;

    கரோதங் ஓபதி⁴கங் புஞ்ஞங், கத்த² தி³ன்னங் மஹப்ப²ல’’ந்தி.

    Karotaṃ opadhikaṃ puññaṃ, kattha dinnaṃ mahapphala’’nti.

    ‘‘சத்தாரோ ச படிபன்னா, சத்தாரோ ச ப²லே டி²தா;

    ‘‘Cattāro ca paṭipannā, cattāro ca phale ṭhitā;

    ஏஸ ஸங்கோ⁴ உஜுபூ⁴தோ, பஞ்ஞாஸீலஸமாஹிதோ.

    Esa saṅgho ujubhūto, paññāsīlasamāhito.

    ‘‘யஜமானானங் மனுஸ்ஸானங், புஞ்ஞபெக்கா²ன பாணினங்;

    ‘‘Yajamānānaṃ manussānaṃ, puññapekkhāna pāṇinaṃ;

    கரோதங் ஓபதி⁴கங் புஞ்ஞங், ஸங்கே⁴ தி³ன்னங் மஹப்ப²ல’’ந்தி.

    Karotaṃ opadhikaṃ puññaṃ, saṅghe dinnaṃ mahapphala’’nti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 6. யஜமானஸுத்தவண்ணனா • 6. Yajamānasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 6. யஜமானஸுத்தவண்ணனா • 6. Yajamānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact