Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    2. யவகலாபியத்தே²ரஅபதா³னங்

    2. Yavakalāpiyattheraapadānaṃ

    6.

    6.

    ‘‘நக³ரே அருணவதியா, ஆஸிங் யவஸிகோ ததா³;

    ‘‘Nagare aruṇavatiyā, āsiṃ yavasiko tadā;

    பந்தே² தி³ஸ்வான ஸம்பு³த்³த⁴ங், யவகலாபங் ஸந்த²ரிங் 1.

    Panthe disvāna sambuddhaṃ, yavakalāpaṃ santhariṃ 2.

    7.

    7.

    ‘‘அனுகம்பகோ காருணிகோ, ஸிகீ² லோகக்³க³னாயகோ;

    ‘‘Anukampako kāruṇiko, sikhī lokagganāyako;

    மம ஸங்கப்பமஞ்ஞாய, நிஸீதி³ யவஸந்த²ரே.

    Mama saṅkappamaññāya, nisīdi yavasanthare.

    8.

    8.

    ‘‘தி³ஸ்வா நிஸின்னங் விமலங், மஹாஜா²யிங் வினாயகங்;

    ‘‘Disvā nisinnaṃ vimalaṃ, mahājhāyiṃ vināyakaṃ;

    பாமோஜ்ஜங் ஜனயித்வான, தத்த² காலங்கதோ அஹங்.

    Pāmojjaṃ janayitvāna, tattha kālaṅkato ahaṃ.

    9.

    9.

    ‘‘ஏகத்திங்ஸே இதோ கப்பே, யங் கம்மமகரிங் ததா³;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, யவத்த²ரே இத³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, yavatthare idaṃ phalaṃ.

    10.

    10.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா யவகலாபியோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā yavakalāpiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    யவகலாபியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் து³தியங்.

    Yavakalāpiyattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. யவகலாபமவத்த²ரிங் (ஸீ॰)
    2. yavakalāpamavatthariṃ (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact