Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    10. யூதி²கபுப்பி²யத்தே²ரஅபதா³னங்

    10. Yūthikapupphiyattheraapadānaṃ

    53.

    53.

    ‘‘பது³முத்தரோ நாம ஜினோ, ஆஹுதீனங் படிக்³க³ஹோ;

    ‘‘Padumuttaro nāma jino, āhutīnaṃ paṭiggaho;

    பவனா நிக்க²மித்வான, விஹாரங் யாதி சக்கு²மா.

    Pavanā nikkhamitvāna, vihāraṃ yāti cakkhumā.

    54.

    54.

    ‘‘உபோ⁴ ஹத்தே²ஹி பக்³க³ய்ஹ, யூதி²கங் புப்ப²முத்தமங்;

    ‘‘Ubho hatthehi paggayha, yūthikaṃ pupphamuttamaṃ;

    பு³த்³த⁴ஸ்ஸ அபி⁴ரோபயிங், மெத்தசித்தஸ்ஸ தாதி³னோ.

    Buddhassa abhiropayiṃ, mettacittassa tādino.

    55.

    55.

    ‘‘தேன சித்தப்பஸாதே³ன, அனுபொ⁴த்வான ஸம்பதா³;

    ‘‘Tena cittappasādena, anubhotvāna sampadā;

    கப்பானங் ஸதஸஹஸ்ஸங், து³க்³க³திங் நுபபஜ்ஜஹங்.

    Kappānaṃ satasahassaṃ, duggatiṃ nupapajjahaṃ.

    56.

    56.

    ‘‘இதோ பஞ்ஞாஸகப்பேஸு, ஏகோ ஆஸிங் ஜனாதி⁴போ;

    ‘‘Ito paññāsakappesu, eko āsiṃ janādhipo;

    ஸமித்தனந்த³னோ நாம, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Samittanandano nāma, cakkavattī mahabbalo.

    57.

    57.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா யூதி²கபுப்பி²யோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā yūthikapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    யூதி²கபுப்பி²யத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் த³ஸமங்.

    Yūthikapupphiyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    தமாலபுப்பி²யவக்³கோ³ வீஸதிமோ.

    Tamālapupphiyavaggo vīsatimo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    தமாலதிணஸந்தா²ரோ , க²ண்ட³பு²ல்லி அஸோகியோ;

    Tamālatiṇasanthāro , khaṇḍaphulli asokiyo;

    அங்கோலகீ கிஸலயோ, திந்து³கோ நேலபுப்பி²யோ;

    Aṅkolakī kisalayo, tinduko nelapupphiyo;

    கிங்கணிகோ யூதி²கோ ச, கா³தா² பஞ்ஞாஸ அட்ட² சாதி.

    Kiṃkaṇiko yūthiko ca, gāthā paññāsa aṭṭha cāti.

    அத² வக்³கு³த்³தா³னங் –

    Atha vagguddānaṃ –

    பி⁴க்கா²தா³யீ பரிவாரோ, ஸேரெய்யோ ஸோபி⁴தோ ததா²;

    Bhikkhādāyī parivāro, sereyyo sobhito tathā;

    ச²த்தஞ்ச ப³ந்து⁴ஜீவீ ச, ஸுபாரிசரியோபி ச.

    Chattañca bandhujīvī ca, supāricariyopi ca.

    குமுதோ³ குடஜோ சேவ, தமாலி த³ஸமோ கதோ;

    Kumudo kuṭajo ceva, tamāli dasamo kato;

    ச²ஸதானி ச கா³தா²னி, ச²ஸட்டி² ச ததுத்தரி.

    Chasatāni ca gāthāni, chasaṭṭhi ca tatuttari.

    பி⁴க்கா²வக்³க³த³ஸகங்.

    Bhikkhāvaggadasakaṃ.

    து³தியஸதகங் ஸமத்தங்.

    Dutiyasatakaṃ samattaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact