Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    (10) 5. ஸாமஞ்ஞவக்³கோ³

    (10) 5. Sāmaññavaggo

    91-116. அத² கோ² 1 பொ³ஜ்ஜா² 2 உபாஸிகா 3, ஸிரீமா, பது³மா, ஸுதனா 4, மனுஜா, உத்தரா, முத்தா, கே²மா, ருசீ 5, சுந்தீ³, பி³ம்பீ³, ஸுமனா, மல்லிகா , திஸ்ஸா, திஸ்ஸமாதா 6, ஸோணா, ஸோணாய மாதா 7, காணா, காணமாதா 8, உத்தரா நந்த³மாதா, விஸாகா² மிகா³ரமாதா, கு²ஜ்ஜுத்தரா உபாஸிகா, ஸாமாவதீ உபாஸிகா, ஸுப்பவாஸா கோலியதீ⁴தா 9, ஸுப்பியா உபாஸிகா, நகுலமாதா க³ஹபதானீ.

    91-116. Atha kho 10 bojjhā 11 upāsikā 12, sirīmā, padumā, sutanā 13, manujā, uttarā, muttā, khemā, rucī 14, cundī, bimbī, sumanā, mallikā , tissā, tissamātā 15, soṇā, soṇāya mātā 16, kāṇā, kāṇamātā 17, uttarā nandamātā, visākhā migāramātā, khujjuttarā upāsikā, sāmāvatī upāsikā, suppavāsā koliyadhītā 18, suppiyā upāsikā, nakulamātā gahapatānī.

    ஸாமஞ்ஞவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Sāmaññavaggo pañcamo.

    து³தியபண்ணாஸகங் ஸமத்தங்.

    Dutiyapaṇṇāsakaṃ samattaṃ.







    Footnotes:
    1. எத்த² ‘‘அத² கோ²’’தி ச, ‘‘உபாஸிகா’’தி ச இத³ங் அட்ட²கதா²யமேவ தி³ஸ்ஸதி, ந பாளிபொத்த²கேஸு
    2. பொ³ஜ்ஜ²ங்கா³ (க॰ ஸீ॰)
    3. எத்த² ‘‘அத² கோ²’’தி ச, உபாஸிகா’’தி ச இத³ங் அட்ட²கதா²யமேவ தி³ஸ்ஸதி, ந பாளிபொத்த²கேஸு
    4. ஸுத⁴னா (ஸீ॰ பீ॰), ஸுத⁴ம்மா (ஸ்யா॰)
    5. ரூபீ (ஸீ॰ பீ॰)
    6. திஸ்ஸாய மாதா (ஸீ॰ பீ॰)
    7. ஸோணமாதா (ஸ்யா॰)
    8. காணாய மாதா (ஸீ॰ பீ॰)
    9. கோளியதீ⁴தா (ஸ்யா॰ பீ॰)
    10. ettha ‘‘atha kho’’ti ca, ‘‘upāsikā’’ti ca idaṃ aṭṭhakathāyameva dissati, na pāḷipotthakesu
    11. bojjhaṅgā (ka. sī.)
    12. ettha ‘‘atha kho’’ti ca, upāsikā’’ti ca idaṃ aṭṭhakathāyameva dissati, na pāḷipotthakesu
    13. sudhanā (sī. pī.), sudhammā (syā.)
    14. rūpī (sī. pī.)
    15. tissāya mātā (sī. pī.)
    16. soṇamātā (syā.)
    17. kāṇāya mātā (sī. pī.)
    18. koḷiyadhītā (syā. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (10) 5. ஸாமஞ்ஞவக்³கோ³ • (10) 5. Sāmaññavaggo

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. ஸத்³தா⁴ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact