Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૬-૧૮. નિરયદેવનિરયાદિસુત્તં

    16-18. Nirayadevanirayādisuttaṃ

    ૧૧૮૭-૧૧૮૯. …પે॰… ‘‘એવમેવ ખો, ભિક્ખવે, અપ્પકા તે સત્તા યે નિરયા ચુતા દેવેસુ પચ્ચાજાયન્તિ; અથ ખો એતેવ બહુતરા સત્તા યે નિરયા ચુતા નિરયે પચ્ચાજાયન્તિ…પે॰… તિરચ્છાનયોનિયા પચ્ચાજાયન્તિ…પે॰… પેત્તિવિસયે પચ્ચાજાયન્તિ…પે॰…. અટ્ઠારસમં.

    1187-1189. …Pe… ‘‘evameva kho, bhikkhave, appakā te sattā ye nirayā cutā devesu paccājāyanti; atha kho eteva bahutarā sattā ye nirayā cutā niraye paccājāyanti…pe… tiracchānayoniyā paccājāyanti…pe… pettivisaye paccājāyanti…pe…. Aṭṭhārasamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact