Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૨. એસનાવગ્ગો

    12. Esanāvaggo

    ૧-૧૦. એસનાદિસુત્તં

    1-10. Esanādisuttaṃ

    ૨૯૨. ‘‘તિસ્સો ઇમા, ભિક્ખવે, એસના. કતમા તિસ્સો? કામેસના, ભવેસના, બ્રહ્મચરિયેસનાતિ વિત્થારેતબ્બં.

    292. ‘‘Tisso imā, bhikkhave, esanā. Katamā tisso? Kāmesanā, bhavesanā, brahmacariyesanāti vitthāretabbaṃ.

    એસનાવગ્ગો દ્વાદસમો.

    Esanāvaggo dvādasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    એસના વિધા આસવો, ભવો ચ દુક્ખતા તિસ્સો;

    Esanā vidhā āsavo, bhavo ca dukkhatā tisso;

    ખિલં મલઞ્ચ નીઘો ચ, વેદના તણ્હા તસિનાય ચાતિ.

    Khilaṃ malañca nīgho ca, vedanā taṇhā tasināya cāti.

    (બોજ્ઝઙ્ગસંયુત્તસ્સ એસનાપેય્યાલં વિવેકનિસ્સિતતો વિત્થારેતબ્બં).

    (Bojjhaṅgasaṃyuttassa esanāpeyyālaṃ vivekanissitato vitthāretabbaṃ).





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact