Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. ઉપનિસિન્નવગ્ગો

    4. Upanisinnavaggo

    ૧-૧૧. મારાદિસુત્તએકાદસકં

    1-11. Mārādisuttaekādasakaṃ

    ૧૯૪. સાવત્થિનિદાનં . એકમન્તં નિસિન્નં ખો આયસ્મન્તં રાધં ભગવા એતદવોચ – ‘‘યો ખો, રાધ, મારો; તત્ર તે છન્દો પહાતબ્બો, રાગો પહાતબ્બો, છન્દરાગો પહાતબ્બો. કો ચ, રાધ, મારો? રૂપં ખો, રાધ, મારો; તત્ર તે છન્દો પહાતબ્બો…પે॰… વિઞ્ઞાણં મારો; તત્ર તે છન્દો પહાતબ્બો…પે॰… યો ખો, રાધ, મારો; તત્ર તે છન્દો પહાતબ્બો, રાગો પહાતબ્બો, છન્દરાગો પહાતબ્બો’’તિ.

    194. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ nisinnaṃ kho āyasmantaṃ rādhaṃ bhagavā etadavoca – ‘‘yo kho, rādha, māro; tatra te chando pahātabbo, rāgo pahātabbo, chandarāgo pahātabbo. Ko ca, rādha, māro? Rūpaṃ kho, rādha, māro; tatra te chando pahātabbo…pe… viññāṇaṃ māro; tatra te chando pahātabbo…pe… yo kho, rādha, māro; tatra te chando pahātabbo, rāgo pahātabbo, chandarāgo pahātabbo’’ti.

    ૧૯૫. યો ખો, રાધ, મારધમ્મો; તત્ર તે છન્દો પહાતબ્બો, રાગો પહાતબ્બો, છન્દરાગો પહાતબ્બો…પે॰….

    195. Yo kho, rādha, māradhammo; tatra te chando pahātabbo, rāgo pahātabbo, chandarāgo pahātabbo…pe….

    ૧૯૬. યં ખો, રાધ, અનિચ્ચં…પે॰….

    196. Yaṃ kho, rādha, aniccaṃ…pe….

    ૧૯૭. યો ખો, રાધ, અનિચ્ચધમ્મો…પે॰….

    197. Yo kho, rādha, aniccadhammo…pe….

    ૧૯૮. યં ખો, રાધ, દુક્ખં…પે॰….

    198. Yaṃ kho, rādha, dukkhaṃ…pe….

    ૧૯૯. યો ખો, રાધ, દુક્ખધમ્મો…પે॰….

    199. Yo kho, rādha, dukkhadhammo…pe….

    ૨૦૦. યો ખો, રાધ, અનત્તા…પે॰….

    200. Yo kho, rādha, anattā…pe….

    ૨૦૧. યો ખો, રાધ, અનત્તધમ્મો…પે॰….

    201. Yo kho, rādha, anattadhammo…pe….

    ૨૦૨. યો ખો, રાધ, ખયધમ્મો…પે॰….

    202. Yo kho, rādha, khayadhammo…pe….

    ૨૦૩. યો ખો, રાધ, વયધમ્મો…પે॰….

    203. Yo kho, rādha, vayadhammo…pe….

    ૨૦૪. યો ખો, રાધ, સમુદયધમ્મો; તત્ર તે છન્દો પહાતબ્બો, રાગો પહાતબ્બો, છન્દરાગો પહાતબ્બો…પે॰….

    204. Yo kho, rādha, samudayadhammo; tatra te chando pahātabbo, rāgo pahātabbo, chandarāgo pahātabbo…pe….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૧૧. મારાદિસુત્તએકાદસકવણ્ણના • 1-11. Mārādisuttaekādasakavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૧૧. મારાદિસુત્તએકાદસકવણ્ણના • 1-11. Mārādisuttaekādasakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact