Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૧. બલકરણીયવગ્ગો

    11. Balakaraṇīyavaggo

    ૧-૧૨. બલાદિસુત્તં

    1-12. Balādisuttaṃ

    ૨૮૦. ‘‘સેય્યથાપિ, ભિક્ખવે, યે કેચિ બલકરણીયા કમ્મન્તા કરીયન્તિ…પે॰… .

    280. ‘‘Seyyathāpi, bhikkhave, ye keci balakaraṇīyā kammantā karīyanti…pe… .

    બલકરણીયવગ્ગો એકાદસમો.

    Balakaraṇīyavaggo ekādasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    બલં બીજઞ્ચ નાગો ચ, રુક્ખો કુમ્ભેન સૂકિયા;

    Balaṃ bījañca nāgo ca, rukkho kumbhena sūkiyā;

    આકાસેન ચ દ્વે મેઘા, નાવા આગન્તુકા નદીતિ.

    Ākāsena ca dve meghā, nāvā āgantukā nadīti.

    (બલકરણીયવગ્ગો બોજ્ઝઙ્ગસંયુત્તસ્સ બોજ્ઝઙ્ગવસેન વિત્થારેતબ્બા).

    (Balakaraṇīyavaggo bojjhaṅgasaṃyuttassa bojjhaṅgavasena vitthāretabbā).





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact