Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૯. એસનાવગ્ગો

    9. Esanāvaggo

    ૧-૧૨. એસનાદિસુત્તદ્વાદસકં

    1-12. Esanādisuttadvādasakaṃ

    ૭૯૨-૮૦૨. એવં એસનાપાળિ વિત્થારેતબ્બા – રાગવિનયપરિયોસાનં દોસવિનયપરિયોસાનં મોહવિનયપરિયોસાનં.

    792-802. Evaṃ esanāpāḷi vitthāretabbā – rāgavinayapariyosānaṃ dosavinayapariyosānaṃ mohavinayapariyosānaṃ.

    એસનાવગ્ગો નવમો.

    Esanāvaggo navamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    એસના વિધા આસવો, ભવો ચ દુક્ખતા તિસ્સો;

    Esanā vidhā āsavo, bhavo ca dukkhatā tisso;

    ખિલં મલઞ્ચ નીઘો ચ, વેદના તણ્હા તસિના ચાતિ.

    Khilaṃ malañca nīgho ca, vedanā taṇhā tasinā cāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. બલસંયુત્તવણ્ણના • 6. Balasaṃyuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. બલસંયુત્તવણ્ણના • 6. Balasaṃyuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact