Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૨૨-૨૩-૨૪. નત્થિવિગતઅવિગતપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના
22-23-24. Natthivigataavigatapaccayaniddesavaṇṇanā
૨૨-૨૩. પચ્ચયલક્ખણમેવ હેત્થ નાનન્તિ એતેન નત્થિવિગતપચ્ચયેસુ અત્થિઅવિગતપચ્ચયેસુ ચ બ્યઞ્જનમત્તેયેવ નાનત્તં, ન અત્થેતિ ઇદં યો પચ્ચયોતિ અત્થો, તસ્મિં નાનત્તં નત્થિ, બ્યઞ્જનસઙ્ગહિતે પચ્ચયલક્ખણમત્તેયેવ નાનત્તન્તિ ઇમમત્થં સન્ધાય વુત્તન્તિ વિઞ્ઞાયતિ.
22-23. Paccayalakkhaṇamevahettha nānanti etena natthivigatapaccayesu atthiavigatapaccayesu ca byañjanamatteyeva nānattaṃ, na attheti idaṃ yo paccayoti attho, tasmiṃ nānattaṃ natthi, byañjanasaṅgahite paccayalakkhaṇamatteyeva nānattanti imamatthaṃ sandhāya vuttanti viññāyati.
નત્થિવિગતઅવિગતપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Natthivigataavigatapaccayaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.
પચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Paccayaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi / (૨) પચ્ચયનિદ્દેસો • (2) Paccayaniddeso
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨૨-૨૩-૨૪. નત્થિવિગતઅવિગતપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના • 22-23-24. Natthivigataavigatapaccayaniddesavaṇṇanā