Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨૨-૨૪. અજ્ઝત્તાતીતાદિદુક્ખસુત્તં

    22-24. Ajjhattātītādidukkhasuttaṃ

    ૧૮૯-૧૯૧. ‘‘ચક્ખુ , ભિક્ખવે, દુક્ખં અતીતં અનાગતં પચ્ચુપ્પન્નં…પે॰… જિવ્હા દુક્ખા અતીતા અનાગતા પચ્ચુપ્પન્ના…પે॰… મનો દુક્ખો અતીતો અનાગતો પચ્ચુપ્પન્નો. એવં પસ્સં , ભિક્ખવે…પે॰… નાપરં ઇત્થત્તાયાતિ પજાનાતી’’તિ.

    189-191. ‘‘Cakkhu , bhikkhave, dukkhaṃ atītaṃ anāgataṃ paccuppannaṃ…pe… jivhā dukkhā atītā anāgatā paccuppannā…pe… mano dukkho atīto anāgato paccuppanno. Evaṃ passaṃ , bhikkhave…pe… nāparaṃ itthattāyāti pajānātī’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૬૦. અજ્ઝત્તઅનિચ્ચછન્દસુત્તાદિવણ્ણના • 1-60. Ajjhattaaniccachandasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૬૦. અજ્ઝત્તઅનિચ્ચછન્દસુત્તાદિવણ્ણના • 1-60. Ajjhattaaniccachandasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact