Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨૮-૩૪. વુટ્ઠાનમૂલકકલ્લિતસુત્તાદિસત્તકં

    28-34. Vuṭṭhānamūlakakallitasuttādisattakaṃ

    ૬૮૯-૬૯૫. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, ઝાયી. કતમે ચત્તારો? ઇધ, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો… સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો… નેવ સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો હોતિ, ન ચ સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો… સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો ચ હોતિ સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો ચ. તત્ર, ભિક્ખવે, ય્વાયં ઝાયી…પે॰… ઉત્તમો ચ પવરો ચા’’તિ. અટ્ઠવીસતિમં. (પુરિમમૂલકાનિ વિય યાવ ચતુત્તિંસતિમા વુટ્ઠાનમૂલકસપ્પાયકારીસુત્તા સત્ત સુત્તાનિ પૂરેતબ્બાનિ. વુટ્ઠાનમૂલકં.)

    689-695. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Cattārome, bhikkhave, jhāyī. Katame cattāro? Idha, bhikkhave, ekacco jhāyī samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo hoti, na samādhismiṃ kallitakusalo… samādhismiṃ kallitakusalo hoti, na samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo… neva samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo hoti, na ca samādhismiṃ kallitakusalo… samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo ca hoti samādhismiṃ kallitakusalo ca. Tatra, bhikkhave, yvāyaṃ jhāyī…pe… uttamo ca pavaro cā’’ti. Aṭṭhavīsatimaṃ. (Purimamūlakāni viya yāva catuttiṃsatimā vuṭṭhānamūlakasappāyakārīsuttā satta suttāni pūretabbāni. Vuṭṭhānamūlakaṃ.)







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact