Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨-૧૧. દુતિયસત્થુસુત્તાદિદસકં

    2-11. Dutiyasatthusuttādidasakaṃ

    (૨) જાતિં , ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (2) Jātiṃ , bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૩) ભવં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (3) Bhavaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૪) ઉપાદાનં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (4) Upādānaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૫) તણ્હં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (5) Taṇhaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૬) વેદનં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (6) Vedanaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૭) ફસ્સં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (7) Phassaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૮) સળાયતનં , ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (8) Saḷāyatanaṃ , bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૯) નામરૂપં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (9) Nāmarūpaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૧૦) વિઞ્ઞાણં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં…પે॰….

    (10) Viññāṇaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ…pe….

    (૧૧) ‘‘સઙ્ખારે, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં સઙ્ખારેસુ યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો; સઙ્ખારસમુદયં અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં સઙ્ખારસમુદયે યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો; સઙ્ખારનિરોધં અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં સઙ્ખારનિરોધે યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો; સઙ્ખારનિરોધગામિનિં પટિપદં અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં સઙ્ખારનિરોધગામિનિયા પટિપદાય યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો’’તિ. એકાદસમં.

    (11) ‘‘Saṅkhāre, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ saṅkhāresu yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo; saṅkhārasamudayaṃ ajānatā apassatā yathābhūtaṃ saṅkhārasamudaye yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo; saṅkhāranirodhaṃ ajānatā apassatā yathābhūtaṃ saṅkhāranirodhe yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo; saṅkhāranirodhagāminiṃ paṭipadaṃ ajānatā apassatā yathābhūtaṃ saṅkhāranirodhagāminiyā paṭipadāya yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo’’ti. Ekādasamaṃ.

    (સબ્બેસં ચતુસચ્ચિકં કાતબ્બં).

    (Sabbesaṃ catusaccikaṃ kātabbaṃ).





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact