Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨-૭. સંયોજનપ્પહાનાદિસુત્તછક્કં

    2-7. Saṃyojanappahānādisuttachakkaṃ

    ૪૨-૪૭. ‘‘સચે વો, ભિક્ખવે, અઞ્ઞતિત્થિયા પરિબ્બાજકા એવં પુચ્છેય્યું – ‘કિમત્થિયં, આવુસો, સમણે ગોતમે બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતી’તિ, એવં પુટ્ઠા તુમ્હે, ભિક્ખવે, તેસં અઞ્ઞતિત્થિયાનં પરિબ્બાજકાનં એવં બ્યાકરેય્યાથ – ‘સંયોજનપ્પહાનત્થં ખો, આવુસો, ભગવતિ બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતી’તિ…પે॰… ‘અનુસયસમુગ્ઘાતનત્થં ખો, આવુસો, ભગવતિ બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતી’તિ…પે॰… ‘અદ્ધાનપરિઞ્ઞત્થં ખો, આવુસો, ભગવતિ બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતી’તિ…પે॰… ‘આસવાનં ખયત્થં ખો, આવુસો, ભગવતિ બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતી’તિ…પે॰… ‘વિજ્જાવિમુત્તિફલસચ્છિકિરિયત્થં ખો, આવુસો, ભગવતિ બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતી’તિ…પે॰… ‘ઞાણદસ્સનત્થં ખો, આવુસો, ભગવતિ બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતી’તિ…પે॰…. સત્તમં.

    42-47. ‘‘Sace vo, bhikkhave, aññatitthiyā paribbājakā evaṃ puccheyyuṃ – ‘kimatthiyaṃ, āvuso, samaṇe gotame brahmacariyaṃ vussatī’ti, evaṃ puṭṭhā tumhe, bhikkhave, tesaṃ aññatitthiyānaṃ paribbājakānaṃ evaṃ byākareyyātha – ‘saṃyojanappahānatthaṃ kho, āvuso, bhagavati brahmacariyaṃ vussatī’ti…pe… ‘anusayasamugghātanatthaṃ kho, āvuso, bhagavati brahmacariyaṃ vussatī’ti…pe… ‘addhānapariññatthaṃ kho, āvuso, bhagavati brahmacariyaṃ vussatī’ti…pe… ‘āsavānaṃ khayatthaṃ kho, āvuso, bhagavati brahmacariyaṃ vussatī’ti…pe… ‘vijjāvimuttiphalasacchikiriyatthaṃ kho, āvuso, bhagavati brahmacariyaṃ vussatī’ti…pe… ‘ñāṇadassanatthaṃ kho, āvuso, bhagavati brahmacariyaṃ vussatī’ti…pe…. Sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. અઞ્ઞતિત્થિયપેય્યાલવગ્ગવણ્ણના • 5. Aññatitthiyapeyyālavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. અઞ્ઞતિત્થિયપેય્યાલવગ્ગવણ્ણના • 5. Aññatitthiyapeyyālavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact