Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૩૫-૪૦. કલ્લિતમૂલકઆરમ્મણસુત્તાદિછક્કં

    35-40. Kallitamūlakaārammaṇasuttādichakkaṃ

    ૬૯૬-૭૦૧. સાવત્થિનિદાનં … ‘‘સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો… સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો… નેવ સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો હોતિ, ન ચ સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો… સમાધિસ્મિં કલ્લિતકુસલો ચ હોતિ, સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો ચ. તત્ર, ભિક્ખવે, ય્વાયં ઝાયી…પે॰… ઉત્તમો ચ પવરો ચા’’તિ. પઞ્ચતિંસતિમં. (પુરિમમૂલકાનિ વિય યાવ ચત્તાલીસમા કલ્લિતમૂલકસપ્પાયકારીસુત્તા છ સુત્તાનિ પૂરેતબ્બાનિ. કલ્લિતમૂલકં.)

    696-701. Sāvatthinidānaṃ … ‘‘samādhismiṃ kallitakusalo hoti, na samādhismiṃ ārammaṇakusalo… samādhismiṃ ārammaṇakusalo hoti, na samādhismiṃ kallitakusalo… neva samādhismiṃ kallitakusalo hoti, na ca samādhismiṃ ārammaṇakusalo… samādhismiṃ kallitakusalo ca hoti, samādhismiṃ ārammaṇakusalo ca. Tatra, bhikkhave, yvāyaṃ jhāyī…pe… uttamo ca pavaro cā’’ti. Pañcatiṃsatimaṃ. (Purimamūlakāni viya yāva cattālīsamā kallitamūlakasappāyakārīsuttā cha suttāni pūretabbāni. Kallitamūlakaṃ.)







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact