Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના

    3-7. Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā

    ૯૧૦-૯૧૪. ઇસ્સરિયેનાતિ ચિત્તિસ્સરિયેન, ન ચેતોવસિભાવેનાતિ અત્થો. કામકારિકં યથિચ્છિતનિપ્ફાદનં. ઇસ્સરિયકામકારિકાહેતૂતિ ઇસ્સરિયકામકારિભાવનિમિત્તં, તસ્સ નિબ્બત્તનત્થન્તિ અત્થો. મિચ્છાદિટ્ઠિયા કરીયતીતિ મિચ્છાભિનિવેસેનેવ યા કાચિ દુક્કરકારિકા કરીયતીતિ અત્થો.

    910-914. Issariyenāti cittissariyena, na cetovasibhāvenāti attho. Kāmakārikaṃ yathicchitanipphādanaṃ. Issariyakāmakārikāhetūti issariyakāmakāribhāvanimittaṃ, tassa nibbattanatthanti attho. Micchādiṭṭhiyā karīyatīti micchābhiniveseneva yā kāci dukkarakārikā karīyatīti attho.

    ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૨૦-૪) ૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાદિકથા • (220-4) 3-7. Issariyakāmakārikādikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના • 3-7. Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના • 3-7. Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact