Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya |
૪-૫-૬. મનુસ્સચુતિદેવનિરયાદિસુત્તં
4-5-6. Manussacutidevanirayādisuttaṃ
૧૧૭૫-૧૧૭૭. …પે॰… ‘‘એવમેવ ખો, ભિક્ખવે, અપ્પકા તે સત્તા યે મનુસ્સા ચુતા દેવેસુ પચ્ચાજાયન્તિ; અથ ખો એતેવ બહુતરા સત્તા યે મનુસ્સા ચુતા નિરયે પચ્ચાજાયન્તિ…પે॰… તિરચ્છાનયોનિયા પચ્ચાજાયન્તિ…પે॰… પેત્તિવિસયે પચ્ચાજાયન્તિ…પે॰…. છટ્ઠં.
1175-1177. …Pe… ‘‘evameva kho, bhikkhave, appakā te sattā ye manussā cutā devesu paccājāyanti; atha kho eteva bahutarā sattā ye manussā cutā niraye paccājāyanti…pe… tiracchānayoniyā paccājāyanti…pe… pettivisaye paccājāyanti…pe…. Chaṭṭhaṃ.