Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫૩-૫૪. સક્કચ્ચમૂલકસાતચ્ચકારીસુત્તાદિદુકં

    53-54. Sakkaccamūlakasātaccakārīsuttādidukaṃ

    ૭૧૪. સાવત્થિનિદાનં … ‘‘સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી હોતિ, ન સમાધિસ્મિં સાતચ્ચકારી… સમાધિસ્મિં સાતચ્ચકારી હોતિ, ન સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી … નેવ સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી હોતિ, ન ચ સમાધિસ્મિં સાતચ્ચકારી… સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી ચ હોતિ, સમાધિસ્મિં સાતચ્ચકારી ચ. તત્ર, ભિક્ખવે, ય્વાયં…પે॰… ઉત્તમો ચ પવરો ચા’’તિ. તેપઞ્ઞાસમં.

    714. Sāvatthinidānaṃ … ‘‘samādhismiṃ sakkaccakārī hoti, na samādhismiṃ sātaccakārī… samādhismiṃ sātaccakārī hoti, na samādhismiṃ sakkaccakārī … neva samādhismiṃ sakkaccakārī hoti, na ca samādhismiṃ sātaccakārī… samādhismiṃ sakkaccakārī ca hoti, samādhismiṃ sātaccakārī ca. Tatra, bhikkhave, yvāyaṃ…pe… uttamo ca pavaro cā’’ti. Tepaññāsamaṃ.

    ૭૧૫. સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી હોતિ, ન સમાધિસ્મિં સપ્પાયકારી…પે॰…. ચતુપઞ્ઞાસમં.

    715. Samādhismiṃ sakkaccakārī hoti, na samādhismiṃ sappāyakārī…pe…. Catupaññāsamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact