Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૫-૭. તિસ્સોપિકથાવણ્ણના

    5-7. Tissopikathāvaṇṇanā

    ૮૯૮-૯૦૦. અરહત્તપ્પત્તિપિ ગબ્ભેયેવ અત્થીતિ મઞ્ઞતિ. સત્તવસ્સિકા હિ સોપાકસામણેરાદયો અરહત્તં પત્તા. સત્તવસ્સિકોપિ ગબ્ભો અત્થીતિ પરવાદિનો અધિપ્પાયો. આકાસેન ગચ્છન્તો વિય સુપિનં આકાસસુપિનં. તં અભિઞ્ઞાનિબ્બત્તં મઞ્ઞતીતિ નિદસ્સનં કત્વા દસ્સેન્તો આહ ‘‘આકાસગમનાદિઅભિઞ્ઞા વિયા’’તિ. હેટ્ઠિમાનં ચતુન્નં વા મગ્ગાનં અધિગમેન ધમ્માભિસમયો અગ્ગફલાધિગમેન અરહત્તપ્પત્તિ ચ સુપિને અત્થીતિ મઞ્ઞતીતિ યોજના.

    898-900. Arahattappattipi gabbheyeva atthīti maññati. Sattavassikā hi sopākasāmaṇerādayo arahattaṃ pattā. Sattavassikopi gabbho atthīti paravādino adhippāyo. Ākāsena gacchanto viya supinaṃ ākāsasupinaṃ. Taṃ abhiññānibbattaṃ maññatīti nidassanaṃ katvā dassento āha ‘‘ākāsagamanādiabhiññā viyā’’ti. Heṭṭhimānaṃ catunnaṃ vā maggānaṃ adhigamena dhammābhisamayo aggaphalādhigamena arahattappatti ca supine atthīti maññatīti yojanā.

    તિસ્સોપિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tissopikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૧૨-૪) ૫-૭. તિસ્સોપિકથા • (212-4) 5-7. Tissopikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫-૭. તિસ્સોપિકથાવણ્ણના • 5-7. Tissopikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૫-૭. તિસ્સોપિકથાવણ્ણના • 5-7. Tissopikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact