Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. અબ્ભઞ્જનદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Abbhañjanadāyakattheraapadānaṃ

    ૧૪.

    14.

    ‘‘કોણ્ડઞ્ઞસ્સ ભગવતો, વીતરાગસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Koṇḍaññassa bhagavato, vītarāgassa tādino;

    આકાસસમચિત્તસ્સ 1, નિપ્પપઞ્ચસ્સ ઝાયિનો.

    Ākāsasamacittassa 2, nippapañcassa jhāyino.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘સબ્બમોહાતિવત્તસ્સ, સબ્બલોકહિતેસિનો;

    ‘‘Sabbamohātivattassa, sabbalokahitesino;

    અબ્ભઞ્જનં મયા દિન્નં, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો.

    Abbhañjanaṃ mayā dinnaṃ, dvipadindassa tādino.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘અપરિમેય્યે ઇતો કપ્પે, અબ્ભઞ્જનમદં તદા 3;

    ‘‘Aparimeyye ito kappe, abbhañjanamadaṃ tadā 4;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અબ્ભઞ્જનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, abbhañjanassidaṃ phalaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘ઇતો પન્નરસે કપ્પે, ચિરપ્પો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Ito pannarase kappe, cirappo nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અબ્ભઞ્જનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā abbhañjanadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અબ્ભઞ્જનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Abbhañjanadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. અકક્કસચિત્તસ્સાથ (અટ્ઠ॰)
    2. akakkasacittassātha (aṭṭha.)
    3. અમ્ભઞ્જનમદાસહં (સ્યા॰)
    4. ambhañjanamadāsahaṃ (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. સુવણ્ણબિબ્બોહનિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Suvaṇṇabibbohaniyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact