Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. અબ્ભઞ્જનદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Abbhañjanadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૪.

    24.

    ‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, રાજુય્યાને વસામહં;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, rājuyyāne vasāmahaṃ;

    ચમ્મવાસી તદા આસિં, કમણ્ડલુધરો અહં.

    Cammavāsī tadā āsiṃ, kamaṇḍaludharo ahaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘અદ્દસં વિમલં બુદ્ધં, સયમ્ભું અપરાજિતં;

    ‘‘Addasaṃ vimalaṃ buddhaṃ, sayambhuṃ aparājitaṃ;

    પધાનં પહિતત્તં તં, ઝાયિં ઝાનરતં વસિં 1.

    Padhānaṃ pahitattaṃ taṃ, jhāyiṃ jhānarataṃ vasiṃ 2.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘સબ્બકામસમિદ્ધિઞ્ચ, ઓઘતિણ્ણમનાસવં;

    ‘‘Sabbakāmasamiddhiñca, oghatiṇṇamanāsavaṃ;

    દિસ્વા પસન્નો સુમનો, અબ્ભઞ્જનમદાસહં.

    Disvā pasanno sumano, abbhañjanamadāsahaṃ.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અબ્ભઞ્જનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, abbhañjanassidaṃ phalaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અબ્ભઞ્જનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā abbhañjanadāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    અબ્ભઞ્જનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Abbhañjanadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. ઇસિં (સ્યા॰)
    2. isiṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact