Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૮. અભયમાતુથેરીગાથા

    8. Abhayamātutherīgāthā

    ૩૩.

    33.

    ‘‘ઉદ્ધં પાદતલા અમ્મ, અધો વે કેસમત્થકા;

    ‘‘Uddhaṃ pādatalā amma, adho ve kesamatthakā;

    પચ્ચવેક્ખસ્સુમં કાયં, અસુચિં પૂતિગન્ધિકં.

    Paccavekkhassumaṃ kāyaṃ, asuciṃ pūtigandhikaṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘એવં વિહરમાનાય, સબ્બો રાગો સમૂહતો;

    ‘‘Evaṃ viharamānāya, sabbo rāgo samūhato;

    પરિળાહો સમુચ્છિન્નો, સીતિભૂતામ્હિ નિબ્બુતા’’તિ.

    Pariḷāho samucchinno, sītibhūtāmhi nibbutā’’ti.

    … અભયમાતુ થેરી….

    … Abhayamātu therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૮. અભયમાતુથેરીગાથાવણ્ણના • 8. Abhayamātutherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact