Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. અભયસુત્તવણ્ણના

    6. Abhayasuttavaṇṇanā

    ૨૩૭. એકંસેન ભગવા નીવરણાતિ એકંસતો એવ ભગવા એતે ધમ્મા નીવરણા ચિત્તે કુસલપ્પવત્તિયા નીવરણતો. કાયકિલમથોતિ કાયપરિસ્સમો, સો પન અટ્ઠુપ્પત્તિયા પચ્ચયત્તા ‘‘દરથો’’તિ વુત્તો. ચિત્તકિલમથો તપ્પચ્ચયજાતો દટ્ઠબ્બો. તેનાહ – ‘‘તસ્સ કિરા’’તિઆદિ. ચિત્તદરથોપિ પટિપ્પસ્સમ્ભીતિ આનેત્વા સમ્બન્ધો. મગ્ગેનેવાતિ યથાધિગતેન અરિયમગ્ગેનેવ. અસ્સાતિ અભયસ્સ રાજકુમારસ્સ. એતં કાયચિત્તદરથદ્વયં.

    237.Ekaṃsena bhagavā nīvaraṇāti ekaṃsato eva bhagavā ete dhammā nīvaraṇā citte kusalappavattiyā nīvaraṇato. Kāyakilamathoti kāyaparissamo, so pana aṭṭhuppattiyā paccayattā ‘‘daratho’’ti vutto. Cittakilamatho tappaccayajāto daṭṭhabbo. Tenāha – ‘‘tassa kirā’’tiādi. Cittadarathopi paṭippassambhīti ānetvā sambandho. Maggenevāti yathādhigatena ariyamaggeneva. Assāti abhayassa rājakumārassa. Etaṃ kāyacittadarathadvayaṃ.

    અભયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Abhayasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સાકચ્છવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sākacchavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. અભયસુત્તં • 6. Abhayasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. અભયસુત્તવણ્ણના • 6. Abhayasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact