Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સમ્મોહવિનોદની-અટ્ઠકથા • Sammohavinodanī-aṭṭhakathā |
૨. અભિધમ્મભાજનીયવણ્ણના
2. Abhidhammabhājanīyavaṇṇanā
૬૨૩. અભિધમ્મભાજનીયે હેટ્ઠા ચિત્તુપ્પાદકણ્ડે આગતનયેનેવ તન્તિ ઠપિતા. તસ્મા તત્થ સબ્બેસમ્પિ કુસલવિપાકકિરિયવસેન નિદ્દિટ્ઠાનં ઝાનાનં તત્થ વુત્તનયેનેવ અત્થો વેદિતબ્બો. સુદ્ધિકનવકાદિભેદોપિ સબ્બો તત્થ વુત્તસદિસોયેવાતિ.
623. Abhidhammabhājanīye heṭṭhā cittuppādakaṇḍe āgatanayeneva tanti ṭhapitā. Tasmā tattha sabbesampi kusalavipākakiriyavasena niddiṭṭhānaṃ jhānānaṃ tattha vuttanayeneva attho veditabbo. Suddhikanavakādibhedopi sabbo tattha vuttasadisoyevāti.
અભિધમ્મભાજનીયવણ્ણના.
Abhidhammabhājanīyavaṇṇanā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / વિભઙ્ગપાળિ • Vibhaṅgapāḷi / ૧૨. ઝાનવિભઙ્ગો • 12. Jhānavibhaṅgo
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / વિભઙ્ગ-મૂલટીકા • Vibhaṅga-mūlaṭīkā / ૧૨. ઝાનવિભઙ્ગો • 12. Jhānavibhaṅgo
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / વિભઙ્ગ-અનુટીકા • Vibhaṅga-anuṭīkā / ૧૨. ઝાનવિભઙ્ગો • 12. Jhānavibhaṅgo