Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. અભિઞ્ઞાપરિઞ્ઞાપહાનસુત્તવણ્ણના

    3. Abhiññāpariññāpahānasuttavaṇṇanā

    ૨૫. અભિઞ્ઞાતિ અભિઞ્ઞાય. ય-કારલોપવસેનાયં નિદ્દેસો ‘‘સયં અભિઞ્ઞા’’તિઆદીસુ (દી॰ નિ॰ ૧.૨૮, ૪૦૫; મ॰ નિ॰ ૧.૧૫૪) વિય, તથા ‘‘પરિઞ્ઞા’’તિ એત્થાપિ. સબ્બન્તિ આયતનસબ્બં. તઞ્હિ અભિઞ્ઞેય્યં. અભિજાનિત્વાતિ અભિઞ્ઞાય જાનિત્વા. પરિજાનિત્વાતિ તીરણપરિઞ્ઞાય અનિચ્ચાદિતો પરિજાનિત્વા. પજહનત્થાયાતિ પહાનપરિઞ્ઞાય અનવસેસતો પજહનાય.

    25.Abhiññāti abhiññāya. Ya-kāralopavasenāyaṃ niddeso ‘‘sayaṃ abhiññā’’tiādīsu (dī. ni. 1.28, 405; ma. ni. 1.154) viya, tathā ‘‘pariññā’’ti etthāpi. Sabbanti āyatanasabbaṃ. Tañhi abhiññeyyaṃ. Abhijānitvāti abhiññāya jānitvā. Parijānitvāti tīraṇapariññāya aniccādito parijānitvā. Pajahanatthāyāti pahānapariññāya anavasesato pajahanāya.

    અભિઞ્ઞાપરિઞ્ઞાપહાનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Abhiññāpariññāpahānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. અભિઞ્ઞાપરિઞ્ઞાપહાનસુત્તં • 3. Abhiññāpariññāpahānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. અભિઞ્ઞાપરિઞ્ઞાપહાનસુત્તવણ્ણના • 3. Abhiññāpariññāpahānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact