Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૨. દુકનિપાતો

    2. Dukanipāto

    ૧. અભિરૂપનન્દાથેરીગાથા

    1. Abhirūpanandātherīgāthā

    ૧૯.

    19.

    1 ‘‘આતુરં અસુચિં પૂતિં, પસ્સ નન્દે સમુસ્સયં;

    2 ‘‘Āturaṃ asuciṃ pūtiṃ, passa nande samussayaṃ;

    અસુભાય ચિત્તં ભાવેહિ, એકગ્ગં સુસમાહિતં.

    Asubhāya cittaṃ bhāvehi, ekaggaṃ susamāhitaṃ.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘અનિમિત્તઞ્ચ ભાવેહિ, માનાનુસયમુજ્જહ;

    ‘‘Animittañca bhāvehi, mānānusayamujjaha;

    તતો માનાભિસમયા, ઉપસન્તા ચરિસ્સસી’’તિ.

    Tato mānābhisamayā, upasantā carissasī’’ti.

    ઇત્થં સુદં ભગવા અભિરૂપનન્દં સિક્ખમાનં ઇમાહિ ગાથાહિ અભિણ્હં ઓવદતીતિ 3.

    Itthaṃ sudaṃ bhagavā abhirūpanandaṃ sikkhamānaṃ imāhi gāthāhi abhiṇhaṃ ovadatīti 4.







    Footnotes:
    1. અપ॰ થેરી ૨.૪.૧૫૭ અપદાનેપિ
    2. apa. therī 2.4.157 apadānepi
    3. ઇત્થં સુદં ભગવા અભિરૂપનન્દં સિક્ખમાનં ઇમાહિ ગાથાહિ અભિણ્હં ઓવદતીતિ (ક॰)
    4. itthaṃ sudaṃ bhagavā abhirūpanandaṃ sikkhamānaṃ imāhi gāthāhi abhiṇhaṃ ovadatīti (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૧. અભિરૂપનન્દાથેરીગાથાવણ્ણના • 1. Abhirūpanandātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact