Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. અબ્યાધિકત્થેરઅપદાનં

    5. Abyādhikattheraapadānaṃ

    ૨૪.

    24.

    ‘‘વિપસ્સિસ્સ ભગવતો, અગ્ગિસાલં અદાસહં;

    ‘‘Vipassissa bhagavato, aggisālaṃ adāsahaṃ;

    બ્યાધિકાનઞ્ચ આવાસં, ઉણ્હોદકપટિગ્ગહં.

    Byādhikānañca āvāsaṃ, uṇhodakapaṭiggahaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘તેન કમ્મેનયં મય્હં, અત્તભાવો સુનિમ્મિતો;

    ‘‘Tena kammenayaṃ mayhaṃ, attabhāvo sunimmito;

    બ્યાધાહં નાભિજાનામિ, પુઞ્ઞકમ્મસ્સિદં ફલં.

    Byādhāhaṃ nābhijānāmi, puññakammassidaṃ phalaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં સાલમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ sālamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અગ્ગિસાલાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, aggisālāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘ઇતો ચ સત્તમે કપ્પે, એકોસિં અપરાજિતો 1;

    ‘‘Ito ca sattame kappe, ekosiṃ aparājito 2;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અબ્યાધિકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā abyādhiko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અબ્યાધિકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Abyādhikattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. એકો આસિં નરાધિપો (સ્યા॰)
    2. eko āsiṃ narādhipo (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact