Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. અચરિંસુત્તવણ્ણના

    3. Acariṃsuttavaṇṇanā

    ૧૧૬. યથા યાવતા નિસ્સરણપરિયેસનટ્ઠાને આદીનવપરિયેસના, એવં યાવતા આદીનવપરિયેસનટ્ઠાને અસ્સાદપરિયેસના સમ્માપટિપન્નસ્સાતિ વુત્તં ‘‘અચરિન્તિ ઞાણચારેન અચરિં, અનુભવનચારેના’’તિ.

    116. Yathā yāvatā nissaraṇapariyesanaṭṭhāne ādīnavapariyesanā, evaṃ yāvatā ādīnavapariyesanaṭṭhāne assādapariyesanā sammāpaṭipannassāti vuttaṃ ‘‘acarinti ñāṇacārena acariṃ, anubhavanacārenā’’ti.

    અચરિંસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Acariṃsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. અચરિંસુત્તં • 3. Acariṃsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. અચરિંસુત્તવણ્ણના • 3. Acariṃsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact