Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā |
આચરિયવત્તકથાવણ્ણના
Ācariyavattakathāvaṇṇanā
૭૬. ‘‘આયસ્મતો નિસ્સાય વચ્છામી’’તિ વુત્તં. ‘‘આયસ્મતો ઓવાદં નિસ્સાય વસામી’’તિ પાઠસેસવસેન વેદિતબ્બા. નિસ્સાયાતિ વા નિસ્સયા, નિસ્સયેનાતિ વુત્તં હોતિ. આયસ્મતોતિ વા ઉપયોગત્થે સામિવચનં.
76. ‘‘Āyasmato nissāya vacchāmī’’ti vuttaṃ. ‘‘Āyasmato ovādaṃ nissāya vasāmī’’ti pāṭhasesavasena veditabbā. Nissāyāti vā nissayā, nissayenāti vuttaṃ hoti. Āyasmatoti vā upayogatthe sāmivacanaṃ.
આચરિયવત્તકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ācariyavattakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૮. આચરિયવત્તકથા • 18. Ācariyavattakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / આચરિયવત્તકથા • Ācariyavattakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / આચરિયવત્તકથાવણ્ણના • Ācariyavattakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / આચરિયવત્તકથાવણ્ણના • Ācariyavattakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૮. આચરિયવત્તકથા • 18. Ācariyavattakathā