Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. અચેલકસ્સપસુત્તવણ્ણના

    9. Acelakassapasuttavaṇṇanā

    ૩૫૧. નવમે કીવચિરં પબ્બજિતસ્સાતિ કીવચિરો કાલો પબ્બજિતસ્સાતિ અત્થો. ઉત્તરિ મનુસ્સધમ્માતિ મનુસ્સધમ્મો નામ દસકુસલકમ્મપથા, તતો મનુસ્સધમ્મતો ઉત્તરિ. અલમરિયઞાણદસ્સનવિસેસોતિ અરિયભાવં કાતું સમત્થતાય અલમરિયોતિ સઙ્ખાતો ઞાણદસ્સનવિસેસો. નગ્ગેય્યાતિ નગ્ગભાવતો. મુણ્ડેય્યાતિ મુણ્ડભાવતો. પવાળનિપ્ફોટનાયાતિ પાવળનિપ્ફોટનતો, ભૂમિયં નિસીદન્તસ્સ આનિસદટ્ઠાને લગ્ગાનં પંસુરજવાલિકાનં ફોટનત્થં ગહિતમોરપિઞ્છમત્તતોતિ અત્થો.

    351. Navame kīvaciraṃ pabbajitassāti kīvaciro kālo pabbajitassāti attho. Uttari manussadhammāti manussadhammo nāma dasakusalakammapathā, tato manussadhammato uttari. Alamariyañāṇadassanavisesoti ariyabhāvaṃ kātuṃ samatthatāya alamariyoti saṅkhāto ñāṇadassanaviseso. Naggeyyāti naggabhāvato. Muṇḍeyyāti muṇḍabhāvato. Pavāḷanipphoṭanāyāti pāvaḷanipphoṭanato, bhūmiyaṃ nisīdantassa ānisadaṭṭhāne laggānaṃ paṃsurajavālikānaṃ phoṭanatthaṃ gahitamorapiñchamattatoti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. અચેલકસ્સપસુત્તં • 9. Acelakassapasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. અચેલકસ્સપસુત્તવણ્ણના • 9. Acelakassapasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact