Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. અચેલકસ્સપસુત્તવણ્ણના

    9. Acelakassapasuttavaṇṇanā

    ૩૫૧. અલં સમત્થો અરિયભાવાયાતિ અલમરિયો. ઞેય્યજાનનટ્ઠેન ઞાણમેવ પચ્ચક્ખતો દસ્સનટ્ઠેન ઞાણદસ્સનં, સોયેવ અતિસયટ્ઠેન ઞાણદસ્સનવિસેસો. પાવળા વુચ્ચતિ આનિસદપદેસો, તં પાવળં રજોહરણત્થં નિપ્ફોટીયતિ એતાયાતિ પાવળનિપ્ફોટના, મોરપિઞ્છવત્તિ.

    351. Alaṃ samattho ariyabhāvāyāti alamariyo. Ñeyyajānanaṭṭhena ñāṇameva paccakkhato dassanaṭṭhena ñāṇadassanaṃ, soyeva atisayaṭṭhena ñāṇadassanaviseso. Pāvaḷā vuccati ānisadapadeso, taṃ pāvaḷaṃ rajoharaṇatthaṃ nipphoṭīyati etāyāti pāvaḷanipphoṭanā, morapiñchavatti.

    અચેલકસ્સપસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Acelakassapasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. અચેલકસ્સપસુત્તં • 9. Acelakassapasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. અચેલકસ્સપસુત્તવણ્ણના • 9. Acelakassapasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact