Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. અડ્ડકરણસુત્તવણ્ણના

    7. Aḍḍakaraṇasuttavaṇṇanā

    ૧૧૮. યસ્મા કામનિમિત્તં સત્તો સમ્પજાનમુસા ભાસતિ, તસ્મા કામા તસ્સ પતિટ્ઠા પચ્ચયો કારણન્તિ આહ ‘‘કામહેતૂ’’તિઆદિ. ભદ્રમુખસીસેન વિટટુભં ભદ્રોપચારેન ઉપચરતીતિ અત્થો, વિનિચ્છયો કરીયતિ એત્થાતિ અડ્ડકરણં, વિનિચ્છયટ્ઠાનં. ખિપ્પન્તિ કૂટં, મચ્છખિપ્પન્તિપિ વટ્ટતિ. ઓડ્ડિતન્તિ ઓડ્ડનવસેન ફલં પાપિતં.

    118. Yasmā kāmanimittaṃ satto sampajānamusā bhāsati, tasmā kāmā tassa patiṭṭhā paccayo kāraṇanti āha ‘‘kāmahetū’’tiādi. Bhadramukhasīsena viṭaṭubhaṃ bhadropacārena upacaratīti attho, vinicchayo karīyati etthāti aḍḍakaraṇaṃ, vinicchayaṭṭhānaṃ. Khippanti kūṭaṃ, macchakhippantipi vaṭṭati. Oḍḍitanti oḍḍanavasena phalaṃ pāpitaṃ.

    અડ્ડકરણસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aḍḍakaraṇasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. અડ્ડકરણસુત્તં • 7. Aḍḍakaraṇasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. અડ્ડકરણસુત્તવણ્ણના • 7. Aḍḍakaraṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact