Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૪. અડ્ઢકાસિથેરીગાથા

    4. Aḍḍhakāsitherīgāthā

    ૨૫.

    25.

    ‘‘યાવ કાસિજનપદો, સુઙ્કો મે તત્થકો અહુ;

    ‘‘Yāva kāsijanapado, suṅko me tatthako ahu;

    તં કત્વા નેગમો અગ્ઘં, અડ્ઢેનગ્ઘં ઠપેસિ મં.

    Taṃ katvā negamo agghaṃ, aḍḍhenagghaṃ ṭhapesi maṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘અથ નિબ્બિન્દહં રૂપે, નિબ્બિન્દઞ્ચ વિરજ્જહં;

    ‘‘Atha nibbindahaṃ rūpe, nibbindañca virajjahaṃ;

    મા પુન જાતિસંસારં, સન્ધાવેય્યં પુનપ્પુનં;

    Mā puna jātisaṃsāraṃ, sandhāveyyaṃ punappunaṃ;

    તિસ્સો વિજ્જા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસન’’ન્તિ.

    Tisso vijjā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … અડ્ઢકાસિ થેરી….

    … Aḍḍhakāsi therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૪. અડ્ઢકાસિથેરીગાથાવણ્ણના • 4. Aḍḍhakāsitherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact