Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. આધારદાયકત્થેરઅપદાનં

    9. Ādhāradāyakattheraapadānaṃ

    ૪૦.

    40.

    ‘‘આધારકં મયા દિન્નં, સિખિનો લોકબન્ધુનો;

    ‘‘Ādhārakaṃ mayā dinnaṃ, sikhino lokabandhuno;

    ધારેમિ પથવિં સબ્બં, કેવલં વસુધં ઇમં.

    Dhāremi pathaviṃ sabbaṃ, kevalaṃ vasudhaṃ imaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા;

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā;

    ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.

    Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘સત્તવીસે ઇતો કપ્પે, અહેસું ચતુરો જના;

    ‘‘Sattavīse ito kappe, ahesuṃ caturo janā;

    સમન્તવરણા નામ, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Samantavaraṇā nāma, cakkavattī mahabbalā.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા આધારદાયકો 1 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ādhāradāyako 2 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    આધારદાયકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Ādhāradāyakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. પરિયાદાનિયો (ક॰)
    2. pariyādāniyo (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact