Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૪. અધિગય્હમનસિકારકથાવણ્ણના

    4. Adhigayhamanasikārakathāvaṇṇanā

    ૭૪૯-૭૫૩. તંચિત્તતાયાતિ તદેવ આરમ્મણભૂતં ચિત્તં એતસ્સાતિ તંચિત્તો, તસ્સ ભાવો તંચિત્તતા, તાય તંચિત્તતાય. તં વા આલમ્બકં આલમ્બિતબ્બઞ્ચ ચિત્તં તંચિત્તં, તસ્સ ભાવો તસ્સેવ આલમ્બકઆલમ્બિતબ્બતા તંચિત્તતા, તાય ચોદેતુન્તિ અત્થો.

    749-753. Taṃcittatāyāti tadeva ārammaṇabhūtaṃ cittaṃ etassāti taṃcitto, tassa bhāvo taṃcittatā, tāya taṃcittatāya. Taṃ vā ālambakaṃ ālambitabbañca cittaṃ taṃcittaṃ, tassa bhāvo tasseva ālambakaālambitabbatā taṃcittatā, tāya codetunti attho.

    અધિગય્હમનસિકારકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Adhigayhamanasikārakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૫૯) ૪. અધિગય્હમનસિકારકથા • (159) 4. Adhigayhamanasikārakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. અધિગય્હમનસિકારકથાવણ્ણના • 4. Adhigayhamanasikārakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૪. અધિગય્હમનસિકારકથાવણ્ણના • 4. Adhigayhamanasikārakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact