Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિનયવિનિચ્છય-ઉત્તરવિનિચ્છય • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    અધિકરણપચ્ચયકથા

    Adhikaraṇapaccayakathā

    ૨૮૫.

    285.

    વિવાદાધિકરણમ્હા, કતિ આપત્તિયો સિયું?

    Vivādādhikaraṇamhā, kati āpattiyo siyuṃ?

    વિવાદાધિકરણમ્હા, દ્વે પનાપત્તિયો સિયું.

    Vivādādhikaraṇamhā, dve panāpattiyo siyuṃ.

    ૨૮૬.

    286.

    પાચિત્તિ ઉપસમ્પન્નં, હોતિ ઓમસતો પન;

    Pācitti upasampannaṃ, hoti omasato pana;

    ભિક્ખુસ્સાનુપસમ્પન્નં, ઓમસન્તસ્સ દુક્કટં.

    Bhikkhussānupasampannaṃ, omasantassa dukkaṭaṃ.

    ૨૮૭.

    287.

    અનુવાદાધિકરણ-પચ્ચયાપત્તિયો કતિ?

    Anuvādādhikaraṇa-paccayāpattiyo kati?

    અનુવાદાધિકરણ-પચ્ચયા તિવિધા સિયું.

    Anuvādādhikaraṇa-paccayā tividhā siyuṃ.

    ૨૮૮.

    288.

    અનુદ્ધંસેતિ ચે ભિક્ખું, અમૂલન્તિમવત્થુના;

    Anuddhaṃseti ce bhikkhuṃ, amūlantimavatthunā;

    સઙ્ઘાદિસેસમાપત્તિ-માપજ્જતિ, ન સંસયો.

    Saṅghādisesamāpatti-māpajjati, na saṃsayo.

    ૨૮૯.

    289.

    તથા સઙ્ઘાદિસેસેન, અનુદ્ધંસેતિ ચે પન;

    Tathā saṅghādisesena, anuddhaṃseti ce pana;

    પાચિત્તિ, દુક્કટં વુત્તં, તથાચારવિપત્તિયા.

    Pācitti, dukkaṭaṃ vuttaṃ, tathācāravipattiyā.

    ૨૯૦.

    290.

    આપત્તિપચ્ચયા વુત્તા, કતિ આપત્તિયો પન?

    Āpattipaccayā vuttā, kati āpattiyo pana?

    આપત્તિપચ્ચયા વુત્તા, ચતસ્સોવ મહેસિના.

    Āpattipaccayā vuttā, catassova mahesinā.

    ૨૯૧.

    291.

    જાનં પારાજિકં ધમ્મં, સચે છાદેતિ ભિક્ખુની;

    Jānaṃ pārājikaṃ dhammaṃ, sace chādeti bhikkhunī;

    ચુતા, થુલ્લચ્ચયં હોતિ, સચે વેમતિકા સિયા.

    Cutā, thullaccayaṃ hoti, sace vematikā siyā.

    ૨૯૨.

    292.

    પાચિત્તિ ભિક્ખુ સઙ્ઘાદિ-સેસં છાદેતિ ચે પન;

    Pācitti bhikkhu saṅghādi-sesaṃ chādeti ce pana;

    તથાચારવિપત્તિં તુ, સચે છાદેતિ દુક્કટં.

    Tathācāravipattiṃ tu, sace chādeti dukkaṭaṃ.

    ૨૯૩.

    293.

    આપત્તિયો હિ કિચ્ચાધિ-કરણપચ્ચયા કતિ?

    Āpattiyo hi kiccādhi-karaṇapaccayā kati?

    પઞ્ચેવ હોન્તિ કિચ્ચાધિ-કરણપચ્ચયા પન.

    Pañceva honti kiccādhi-karaṇapaccayā pana.

    ૨૯૪.

    294.

    સમનુભાસનાયેવ, ઞત્તિયા દુક્કટં ફુસે;

    Samanubhāsanāyeva, ñattiyā dukkaṭaṃ phuse;

    સમણી અચ્ચજન્તીવ, ઉક્ખિત્તસ્સાનુવત્તિકા.

    Samaṇī accajantīva, ukkhittassānuvattikā.

    ૨૯૫.

    295.

    થુલ્લચ્ચયં દ્વયં દ્વીહિ, કમ્મવાચાહિ સા ફુસે;

    Thullaccayaṃ dvayaṃ dvīhi, kammavācāhi sā phuse;

    કમ્મવાચાય ઓસાને, તસ્સા પારાજિકં સિયા.

    Kammavācāya osāne, tassā pārājikaṃ siyā.

    ૨૯૬.

    296.

    સમનુભાસનાયેવ, ભેદકસ્સાનુવત્તિકા;

    Samanubhāsanāyeva, bhedakassānuvattikā;

    ન પરિચ્ચજતિ તં લદ્ધિં, હોતિ સઙ્ઘાદિસેસતા.

    Na pariccajati taṃ laddhiṃ, hoti saṅghādisesatā.

    ૨૯૭.

    297.

    સમનુભાસનાયેવ, પાપિકાય ચ દિટ્ઠિયા;

    Samanubhāsanāyeva, pāpikāya ca diṭṭhiyā;

    યાવતતિયકં તસ્સા, પાચિત્તચ્ચજતોપિ ચ.

    Yāvatatiyakaṃ tassā, pācittaccajatopi ca.

    અધિકરણપચ્ચયકથા.

    Adhikaraṇapaccayakathā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact