Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૧-૧૨. આગન્તુકસુત્તાદિવણ્ણના

    11-12. Āgantukasuttādivaṇṇanā

    ૧૫૯-૧૬૦. આગન્તુકાગારન્તિ પુઞ્ઞત્થિકેહિ નગરમજ્ઝે કતં આગન્તુકઘરં, યત્થ રાજરાજમહામત્તેહિપિ સક્કા હોતિ નિવાસં ઉપગન્તું. અભિઞ્ઞા પરિઞ્ઞેય્યાતિ યથેવ હિ તેસં પુરત્થિમદિસાદીહિ આગતાનં ખત્તિયાદીનં વાસો આગન્તુકાગારે ઇજ્ઝતિ, એવં ઇમેસં અભિઞ્ઞાપરિઞ્ઞેય્યાતિઆદીનં ધમ્માનં અભિઞ્ઞાપરિજાનનાદીહિ સહવિપસ્સનસ્સ અરિયમગ્ગસ્સ ભાવનાય ઇજ્ઝન્તિ, તેનેતં વુત્તં. નદીસુત્તં હેટ્ઠા વુત્તનયમેવાતિ.

    159-160.Āgantukāgāranti puññatthikehi nagaramajjhe kataṃ āgantukagharaṃ, yattha rājarājamahāmattehipi sakkā hoti nivāsaṃ upagantuṃ. Abhiññā pariññeyyāti yatheva hi tesaṃ puratthimadisādīhi āgatānaṃ khattiyādīnaṃ vāso āgantukāgāre ijjhati, evaṃ imesaṃ abhiññāpariññeyyātiādīnaṃ dhammānaṃ abhiññāparijānanādīhi sahavipassanassa ariyamaggassa bhāvanāya ijjhanti, tenetaṃ vuttaṃ. Nadīsuttaṃ heṭṭhā vuttanayamevāti.

    બલકરણીયવગ્ગો નવમો.

    Balakaraṇīyavaggo navamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧૧. આગન્તુકસુત્તં • 11. Āgantukasuttaṃ
    ૧૨. નદીસુત્તં • 12. Nadīsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧-૧૨. આગન્તુકસુત્તાદિવણ્ણના • 11-12. Āgantukasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact